У Данії, через мутував вірус Covid-19, довелося вбити кілька тисяч норок. Однак тварини не дають про себе забути — їх тіла почали підніматися на поверхню з неглибоких могил. Про незвичайне явище повідомляти видання The Guardian. Втім, у поліції кажуть, що такий процес природній.

Норок поховали в загальних могилах на військовому полігоні. Глибина поховання склала 1 метр, але цього виявилося недостатньо — тіла вбитих тварин почали підніматися з могил. Правоохоронці Західної Ютландії намагаються боротися з тим, що відбувається, закинувши на місце поховання ще один шар землі, проте всі їхні зусилля поки марні.

Як пояснили в поліції, справа не тільки в тому, що норок поховали на маленькій глибині. Представник правоохоронних органів Данії Томас Крістенсен пояснив, що через розкладання в тілах тварин утворюються гази і від цього вони трохи розширюються.

"У гіршому випадку, тіло виштовхує з землі. Це природний процес", - говорить Томас Крістенсен. Крім того, в Західній Ютландії переважає піщаний грунт, який занадто легкий в порівнянні з тим же чорноземом. Також повідомляється, що дане явище практично повністю безпечно для людей. Адже перед похованням норок обробили вапном. Крім того, коронавірус поширюється через дихання живих норок.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії-які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.ua писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.