На честь Дня подяки Колишня в. о глави МОЗ Уляна Супрун опублікувала пост, присвячений культурі протесту у своєму Facebook. Відома лікар і політик розповіла, як і сама брала участь у протестах. Вона згадала, які акції вони проводили разом з друзями-студентами з української діаспори.

"Виглядало дуже ефектно, коли ми ставали посеред вулиці з серйозними обличчями, розкладали свої килимки, сідали на них і брали в руки плакати із закликом допомогти українським політв'язням".

Супрун поділилася тим, що такі акції вони проводили в День подяки, під час традиційного параду в Нью-Йорку, який влаштовувала мережа торгових центрів Мейсіз. І поки народ веселився, Супрун з друзями голодували у всіх на очах.

"Ми називали цю акцію "голодування" - оскільки нічого не їли в той час, як всі навколо святкували. Голодування на параді мейсіз проводили кілька років поспіль і вони завжди справляли велике враження. Люди зупинялися, співчували нам і жертвували кошти на допомогу українським політв'язням у совецькому ГУЛАГу і просвітницьку роботу, яку ми проводили, щоб познайомити світ з їх долею.",- розповіла Супрун.

“Ми зробили вуличну театральну виставу, в якій я грала роль України, яку ведуть на шибеницю.

Популярні новини зараз

Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Кожного разу, коли були Олімпійські ігри, ми також виходили на протест. Щоб нас помітили-треба було зробити щось екстраординарне. Від наряду, який утворював величезний напис" Freedom for Ukraine " до бомб-смердючок. Щоб нас почули-часом доводилося зірвати якусь подію. Коли люди з неї виходили, ми роздавали їм "летючки" (буклети, в яких пояснювали, що відбувається в Україні). Діаспора завжди прагнула бути голосом українців, які не можуть говорити самі за себе, бо поневолені радянським режимом.",- згадала Супрун.

Вона також подякувала всім, хто бере участь у культурі протестів, і сказала, що тільки так можна побудувати міцну, впевнену в собі державу, яка матиме своє право голосу.

Нагадавши, Знай писав, що Уляна Супрун розповіла про заперечення раку.

Також Знай повідомляв, що українка пережила трансплантацію серця і врятувалася від хвороби, яка забрала життя її бабусі і мами.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі круглий сирота Іванка терміново потребує допомоги небайдужих городян-він вже більше півроку бореться з кількома захворюваннями.