Заслужений лікар України Ольга Богомолець розповіла, скільки потрібно часу і зусиль, щоб в країні говорили про відсутність заражених коронавірусом.

За її словами, в Україні вже перехворіло трохи менше, ніж 1,5% від загальної кількості, а от коли перехворіє 60-70%, тоді країна отримає колективний імунітет.

Про це Ольга Богомолець повідомляє в інтерв'ю на каналі "Politeka Online" в YouTube.

"Я думаю, що ще рік, раніше точно ніяк. Просто цифри, не припущення. Колективний імунітет ми отримуємо, коли перехворіють 60-70% популяції. Будуть люди, які не захворіють, будуть люди, які перехворіють в легкій формі. Як тільки перехворіє 70%, тоді вже не буде спалаху цієї хвороби", - каже Богомолець.

За її словами, будуть інші спалахи, але потрібно перестати постійно панікувати і звикнути жити з цим. Потрібно зрозуміти, що життя в українців іншого вже не буде, тому що після пандемії коронавірусу будуть інші випробування

Популярні новини зараз

"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Читайте Знай в Google News!

"Сьогодні потрібно чітко розраховувати і розуміти, що сила держави зараз буде базуватися на тому, наскільки вона зможе правильно боротися з бактеріологічними і вірусними випробуваннями. Є люди, які перейшли в онлайн. Життя стане іншим і не тільки з точки зору нашого здоров'я, ми повинні навчитися жити в іншому форматі", - пояснила медик.

Скріншот до відео з каналу "Politeka Online" в YouTube

Вона каже, що це економічне, моральне і фізичне випробування, будуть люди, які зможуть заробити на цьому, а будуть і ті, хто не зможе вижити. За її словами, зараз є багато людей, які впадають в депресії через те, що захворіли.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Намагаються для того, щоб загальмувати процес, людей залякувати. Але людей потрібно не залякувати, а виховувати правильно", - підкреслила Ольга Богомолець.

Нагадаємо, що в Україні пік захворюваності коронавірусом може настати вже на початку наступного року.

Як повідомляв портал "Знай.ua", чернівецький лікар-анестезіолог Андрій Носов розповів, в яких умовах зараз доводиться виживати хворим.

Також "Знай.ua" писав, що вчені розповіли, у кого може бути імунітет, який захищає від коронавірусу.