Співробітники кіберполіції Києва та слідчі Голосіївського управління поліції столиці зуміли викрити групу зловмисників, які привласнили 1,4 млн гривень банківських коштів за шахрайською схемою.

Всього в ній задіяні п'ять чоловік, двоє з яких вже відбувають покарання за інші злочини в місцях позбавлення волі. Про це повідомляє департамент кіберполіції Нацполіції.

Читайте Знай в Google News!

Громадянам, причетним до схеми, від 24 до 35 років. Вони видавали себе за IT-фахівців банку, телефонуючи до фінансової установи і під приводом перевірки платіжної системи переконували касира здійснити парочку "тестових" операцій.

Це дозволило зловмисникам здійснити транзакції на підконтрольні їм рахунки. В ході обшуків за місцем проживання правопорушників були вилучені ноутбук, Банківські та SIM-карти, а також мобільні телефони.

Популярні новини зараз

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Показати ще

Фото: Національна поліція

Слідчі дії тривають. Було відкрито провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України "Шахрайство". Наразі вирішується питання про оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. Їм загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, хмельницьких залізничників спіймали на нахабній афері: "Ось, куди пальне зникає!"

Як повідомляв "Знай.ua", рекетири вибивають з українців неіснуючі борги, 90-ті повернулися: "Мітелили битами і стріляли над головою"

Знай.ua писав, у Львові підловили хитрого жебрака на інвалідному візку: бігає, як спортсмен.