Українська дитяча письменниця Лариса Ніцой звернулася до своїх передплатників щодо гострого питання-рішення прибрати з обов'язкової програми ЗНО українську літературу. До того ж, захисниця української мови звернулася із закликом виходити на акції протесту. Про це вона написала у своєму Facebook.

Читайте Знай в Google News!

"Буде ще гірше, якщо ми не відстоїмо українську літературу в обов'язковому ЗНО, як було раніше. При чому тут укрліт і ЗНО до виборів? При тому, що на виборах має працювати критичне мислення. Критичне мислення українців розвиває (при всій повазі до інших предметів) не Біологія, не хімія, не Фізика... Критичне мислення розвиває Українська література. Саме вона художніми засобами через вчинки і думки героїв, через опис подій, пояснює історичні процеси, які з нами відбувалися. Читаючи про них і аналізуючи їх, ми розвиваємо логіку і вміння визначати причинно-наслідкові зв'язки, завдяки чому мали б вміти моделювати майбутнє нашої країни", - говорить Ніцой.

Письменниця переконана, що і зараз мало читають, а коли літературу приберуть з іспитів і зовсім не читатимуть. Вона переконана, що недолік критичного мислення безпосередньо пов'язаний з тим, що ми мало читаємо.

"9 листопада, в День української мови, чекаю вчителів, письменників, їхніх друзів, всю небайдужу інтелігенцію, яка розуміє загрозу нашому майбутньому, чекаю по всій Україні з акцією протесту і плакатами у ваших обласних адміністрацій. Кажіть, нічого не допоможе? А ви пробували? Ця влада повинна бачити ваше обурення, а не мовчазну згоду. Якщо не ця влада, то наступна повинна знати, за що їй братися в першу чергу. А звідки вона буде знати? Тільки з вашої бурхливої реакції", - пише Ніцой.

Популярні новини зараз

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Лариса Ніцой показала всю жесть захоплення Олімпійського коледжу.

Як повідомляв Знай. ua, любителька гострого слова Ніцой пішла "воювати" за Україну, але без автомата.

Також Знай. ua писав, що затята захисниця українського Ніцой розлютилася через прапор.