Незабаром українським школярам можуть заборонити користуватися в школах смартфонами та іншими гаджетами з доступом в Інтернет, включаючи смарт-годинник і Планшети. Більш того, їх не дозволять і вчителям. Про це йдеться в новому законопроекті №4226, який вже був зареєстрований у Верховній Раді.

Таким чином, влада хоче домогтися того, щоб увага всіх учасників освітнього процесу не розсіювалася, а була сконцентрована на найважливішому — на предметі, що викладається.

Законопроект ще поки не набув чинності, проте його автори називають метою навчити дітей самостійно обмежувати час, який зазвичай

витрачається на соціальні мережі або онлайн-ігри, а також підштовхнути школярів до спілкування з однокласниками і скоротити випадки інтернет-булінгу. Винятки: можна використовувати пристрої, які потрібні для навчання. Наприклад, ноутбуки; пристрої, які необхідні для дітей з "особливими освітніми потребами".

Популярні новини зараз

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, лікування Covid-19: у МОЗ пояснили, що робити, якщо від пацієнтів вимагають гроші.

Як повідомляв портал "Знай.ua", карантин у школах: чи повернуться діти до навчання в листопаді.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину:"припинити будь-які контакти між людьми".