Таке переконання висловив народний депутат України Олексій Гончаренко. «План простий і продиктований інстинктом самозбереження: ізоляція України від міжнародних союзників є для Коломойського єдиним способом уникнути кримінальної відповідальності», - пояснює він.

Читайте Знай в Google News!

З українського боку комунікації з МВФ відбуваються через Мінфін, саме тому це відомство опинилося у центрі уваги. «Нещодавно міністр фінансів Сергій Марченко вчергове висловився за продовження співпраці з найбільшим міжнародним донором країни. Це одразу викликало бурхливу активність в парламентському лобі Коломойського, яке сьогодні подало проект постанови ВР про звільнення Марченка з посади міністра», - написав нардеп на своїй сторінці у Facebook.

Депутати з пулу Комойського вже не вперше атакують Марченка, нагадав Олексій Гончаренко. «Це регулярно роблять Олександр Дубінський, Ольга Смаглюк-Василевська та інші. Цікаво, що фактично завжди ці випади збігаються з заявами Марченка стосовно подій навколо Приватбанку. Таким чином, фронт боротьби олігарха з колективним Заходом все розширюється. Проблема тільки в тому, що заручником у цій битві опинилась вся Україна», - резюмував депутат.

Як відомо, ряд депутатів подали до Верховної Ради проект постанови про звільнення з посади міністра фінансів Сергія Марченка. Причиною такого рішення стало нібито недоотримання держбюджетом мінімум 2,7 млрд грн через так звані «скрутки» - операції з протиправного формування ПДВ. Проте в кулуарах Ради пояснюють, що деякі нардепи вимагають змістити Марченко через те, що він відмовляється брати на посади рекомендованих людей «по дзвінку».

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще