Магнітне поле Землі в день руйнування першого храму було вивчено археологами з управління старожитностей Ізраїлю, Єврейського університету і Тель-Авівського вищого закладу. Будова постраждала 9 Ава 3338 року, що за традиційною єврейською хронологією становить 422 р. До н. е. про це повідомили на сайті Israel21c.

Читайте Знай в Google News!

В археологічному парку "Місто Давида" під час розкопок були знайдені залишки підлоги і осколки посуду, а також були визначені ознаки пожежі. Все це навело вчених на припущення про те, що залишки належали будові, яке постраждало під час руйнування Єрусалиму.

Магнітне поле Землі в той момент було виміряно за допомогою спеціальних приладів, а ще вчені згодом охарактеризували магнітні частинки і створили спосіб, за допомогою якого надається можливим фіксування інших важливих даних. На думку археологів подібне глибоке дослідження допоможе ряду інших досліджень в області геомагнітизму, історії та археології.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, не була "позбавленою смаку селяною — дружина Хрущова змогла підкорити навіть Кеннеді.

Як повідомляв "Знай.ua", символи нашої байдужості: 8 архітектурних перлин України, які перетворюються в спогади.

Знай.ua писав, що археологи нашлі древній храм, на пошуки якого пішло майже 80 років. Іранські археологи виявили нові докази того, що в місті Нахаванд, в західно-центральній провінції Хамадан, знаходився храм Лаодікії.