Українцям показали, як можна швидко і точно перевірити свій стаж. Тепер все можна зробити в режимі онлайн безпосередньо на сайті ПФУ. Для того щоб це зробити, необхідно зайти в особистий кабінет, після чого в спеціальній вкладці людина зможе побачити весь свій страховий стаж.

Про це свідчать дані на сайті ПФУ.

При цьому, людина зможе побачити весь свій страховий стаж, залежно від того, де він працював, а також в залежності від того, з якого часу подавалися звіти.

"У нас звіти почали подаватися з 01.06.1998. Можливо, людина свій стаж побачить з 1998 року", — пояснила чиновниця.

Так, на даний момент, це питання дуже актуальне для багатьох українців, причому мова йде далеко не про одних пенсіонерів. Голова департаменту Пенсійного фонду розповіла, що від страхового стажу зараз залежать також такі параметри, як лікарняні, виплати по безробіттю і звичайно ж розмір пенсії.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Пенсія, скріншот: YouTube

Як відомо, в Україні також заробив сервіс автоматичного нарахування пенсії за віком. Дану послугу запустили в ПФУ 1 липня 2020 року. Завдяки такому нововведенню людина більше не може відвідувати ПФУ, а підготувати всі необхідні документи заздалегідь.

Дана система має досить простий принцип роботи. Зараз ця система працює через єдиний соціальний внесок (ЄСВ), завдяки чому людина може подивитися на те, скільки він зробив і на яку виплату може розраховувати.

Якщо ж людина бачить якісь неточності стосовно розміру виплат, то він відразу ж може перевірити всі дані в режимі онлайн.

Пенсіонерки, скріншот відео

Завдяки автоматичному розрахунку пенсій людський фактор в цьому ланцюжку практично повністю зникає, а сама процедура отримання заслуженої соціальної виплати стає набагато простішою.

Над системою досить довго працювали, щоб запустити - протягом трьох років, але незважаючи на це, в ній досі є певні недопрацювання. У той же час, вже зараз людина може отримати всі необхідні дані про виплати, яку йому нарахували і перевірити, чи правильні дані були при цьому використані.

Фото з сайту ПФУ

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, суд визначив, які роки українцям не зарахуються в загальний трудовий стаж.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям дозволять вийти на пенсію у 50: довгоочікуване рішення прийнято.

Також Знай.ua писав, що Українцям знов перерахували пенсії та доплати: хто і коли отримає більше грошей.