Проливних дощів весняно-літньому сезону 2020 здалося мало... Природа вирішила запустити над Україною ще й торнадо - руйнівні і смертельно небезпечні смерчі. Торнадо в нашій уяві асоціюється в основному з США, де цьому сприяє близькість океану. Але на цей раз смерчі терзають Херсонську область.

Як повідомив в Instagram місцевий житель Владислав Левицький, це вже другий торнадо в області за кілька днів. Геолокація відзначена у селищі Максима Горького Каланчацького району Херсонської області.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

Показати ще

Найбільш значні торнадо утворюються висхідними потоками штормового вітру, що містять дощову воду, що робить їх видимими. Крім того, більшість торнадо відбуваються в кінці дня, коли яскраве сонце може проникнути навіть крізь самі товсті хмари. У нічний час торнадо висвітлено частими спалахами блискавки. Однак у Херсонській області про рази моторошні "гості" пронеслися прямо серед білого дня.

Смерчі дуже небезпечні як для житлових об'єктів, так і для людей. Саме смерч і є та сама швидка небесна воронка, що опускається на землю. Небезпечна вона тим, що володіє силою, близькою по потужності до атомної бомби. Смерч піднімає об'єкти з землі, забирає вгору і потім кидає назад. Для людини попадання в таку воронку майже завжди закінчується летально - впавши з такої висоти, на яку піднімає торнадо, вижити неможливо.

Залишається питання - чому, на фотографії вище, у небезпечній близькості від стихійного лиха, сфотографована дитина? З боку батьків це непрощенна недбалість, про що і написали Владиславу Левицькому в коментарях численні обурені користувачі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Львівщині засікли торнадо, головна фобія американців тепер в Україні - жахливі кадри природної аномалії.

Як повідомляв портал Знай.uа, Влітку українцям загрожують смерчі і торнадо.

Також Знай.uа писав, Зона смерті: вчені змогли зазирнути всередину торнадо.