Багато українців звикли до зручної функції, коли можна роздати мобільний інтернет зі свого смартфона і підключити ноутбук для термінових справ, або планшет. Ніхто і подумати не міг, що подібна функція може бути обмежена.

Так у редакцію Знай звернувся обурений українець Антон, який розповів, як мобільний оператор Vodafone придумав зробити банальне і безкоштовне - дуже навіть платним.

"Придбав пакет для особистих потреб, за 185 гривень. Сума немаленька і я планував собі роздавати інтернет на планшет і смартфон. Але не тут то було! Виявилося, у Vodafone ця функція стала платною! Я навіть не підозрював, що це можна зробити платним. Тобто, мало того, що я придбав пакет за пристойну суму з безлімітним інтернетом - мені ще потрібно доплатити за те, щоб користуватися цими мегабайтами! Це просто незбагненно!" - обурився Антон.

Коли українець і користувач мережі Vodafone спробував роздати інтернет для свого планшета, то йому прийшло повідомлення від оператора:

"Роздача інтернет з вашого смартфона недоступна. Хочете роздавати інтернет? Підключайте послугу "Роздача інтернету на місяць за 50 гривень щомісяця"

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Користувач мережі не повірив своїм очам - виходить, сплативши пакет послуг, Vodafone обмежує використання цих послуг - вирішив Антон.

"Це просто обурливо, збивати з людей гроші на таких банальних речах, та ще й під час карантину. Люди думають як виживати, як заощадити, в тому числі і на мобільному зв'язку. А тут оператор Vodafone накручує прибуток на рівному місці в найтяжчий для всіх українців час. Може вони вирішать незабаром брати гроші за з'єднання? Чи введуть список безкоштовних сайтів, а трафік на інші сайти зроблять платним? Після такого нахабства під час карантину ми вже нічому не здивуємося", - резюмує Антон.

Нагадаємо, як писав Знай, користувачі Vodafone отримали повідомлення про зміну тарифної політики з 15 травня 2020 року. Замість старих тарифів, тепер доведеться використовувати новий, вартістю 100 гривень. При цьому термін дії більшості тарифів Vodafone становить 1 календарний місяць, а 4 тижні. Таким чином, українцям доводиться платити “13 місяць”, послуги зв'язку за ціною 100 грн при перерахунку на рік обійдуться не в 1200 гривень, а в 1300. Подібні заходи оператор мобільного зв'язку знову ж вирішив прийняти як раз у розпал карантину, коли багато українців намагаються економити на всьому.