З 2021 українцям доведеться проходити додаткову перевірку для в'їзду в країни Європи. З 2021 року Євросоюз запускає Європейську систему авторизації та інформацією про подорожі ETIAS. Про це повідомляє Mission of Ukraine to the EU в Facebook.

Дана система створена для реєстрації всіх країн, які мають безвізовий режим з країнами Євросоюзу, тобто стосується не тільки українців, але і британців, і канадців. Авторизація в системі обов'язкова для всіх.

Безвиз, фото: euneighbours.eu

Українцям для в'їзду в країни ЄС необхідно буде заповнити онлайн-анкету максимум за 96 годин до вильоту, щоб система встигла обробити дані.

У разі, якщо немає порушень закону на території Європейського Союзу, то дозвіл на виїзд буде готове через пару хвилин. Але підозрілих можуть розглядати заявку довше - клерки в європейському центральному органі — на це піде максимум декілька годин. Отримано дозвіл буде дійсним протягом трьох років.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Авторизація буде коштувати 7 євро, а особи, молодші 18 років і старше 70 зможуть отримати її безкоштовно.

В анкеті потрібно вказати особисті дані, інформацію про документ для подорожі, країни першого в'їзду в ЄС, домашню адресу та контактну інформацію, а також відповісти на запитання щодо стану здоров'я. А ось довідки з місця роботи та виписки з банку надавати не потрібно.

Нагадаємо, українцям ускладнили виїзд в Європу.

Як повідомляв Знай. ua, безвиз не буде працювати, як раніше.

Також Знай. ua писав, що Україна відкрила нові кордони і увійшла до престижного рейтингу.