Підозрювані у вбивстві Шеремета вибрали жертвою Марусю Звіробій:″Нам потрібна Жанна Д'Арк, яку рятуватиме вся Україна″

У четвер, 12 грудня, Міністерство внутрішніх справ провело екстрений брифінг, присвячений затриманню підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

У брифінгу взяли участь президент Володимир Зеленський та генпрокурор Руслан Рябршапка.

Брифінг провели очільник МВС Арсен Аваков та начальник кримінальної поліції Євген Коваль, які прозвітували про хід розсліування.

В ході звіту Євген Коваль назвав виконавців злочину: подружжя ветеранів війни на Донбасі Інни та Владислава Грищенків, військова медсестра Яна Дугарь, дитячий хірург в Охматдиті Юлія Кузьменко та музикант і доброволець Андрій Антоненко

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Кузьменко Юля (″Лиса″) працює в Охмадиті, і справді надавала допомогу АТОвцям. Однак, останнім часом неодноразово у розмовах з близькими висловлювала радикальні погляди і обговорювала різна сценарії дистабілізацію ситуації в країні. Зокрема, залучення військових і проведення обстрілу в Києві з реактивної артилерії.

В одній з таких розмов Кузьменко запропонувала чіткий сценарій з дестабілізації ситуації шляхом обрання так званої ″сакральної″ жертви з кола відомих і популярних у суспільстві осіб, а саме, жінок.

В ході брифінгу оприлюднили запис телефонної розмови, в які Кузьменко обговорювала вчинення протиправних дій щодо такої ″жертви″, які мають сколихнути суспільство.

″Нам потрібно, по-перше, хорошого психіатра, по-друге, хорошого режисера і по-третє, хорошого героя. Психіатр, щоб зрозумів, як на них впливати, режисер, щоб створив таку картинку, від якої а..т весь телевізор, тому що в нас такі люди — живуть телевізором. Нам потрібен герой-жертва, а враховуючи, що у нас були різні герої, нам потрібна вона, нам потрібна героїня. Тому що попсову ″Слугу народа″ можна переплюнути або геєм, або попом, або бабою″, - малює свій план співрзмовниці Кузьменко.

На роль такої ″сакральної жертви″ Кузьменко пропонує взяти відому волонтерку Марусю Звіробій.

Підозрювана у вбивстві Шеремети пропонує викрасти дітей Марусі, щоб таким чином ″надавити″ на неї.

″Я вважаю, що потрібно використати цей момент, коли зараз пресують Марусю і Федину і тупо надавити на Марусю, щоб вона зяла на себе. У неї ж є дитина? Двоє. Ми ж їх можемо кудись гіпотетично зпи*дити? Ну, ти ж розумієш″, - пропонує свій план підозрювана.

Вона зазначає, що потрібна саме жінка, за якою пішла б громадскість.

″Нам потрібна жертва, яку рятуватиме вся Україна. Нам потрібна баба, баба-мать. Бо мужики вже не канають. Нам потрібна Жанна Д'Арк", - підкреслює Кузьменко, зазначаючи, що Маруся Звіробій на цю роль підходить якнайкраще.

″Нам потрібна жертва, яку рятуватиме вся Україна.