Поки мер на право і наліво хвалиться скляним мостом із сумнівною історією та фотосетом з велодня, в житті киян проблеми множаться з шаленою швидкістю. Жителі столиці масово скаржаться і на понівечені дороги, і на купи неприбраного сміття, а від колись пушистих каштанів на Хрещатику перед туристами "красуються" пеньки та сухе бадилля. Та все це ніщо, у порівнянні з кричущим випадком, що стався у Дніпровському районі міста. Внаслідок падіння на недобудованому дитмайданчику, заваленому склом та камінням, сильної травми зазнала 3-річна дівчинка. Подробиці з'ясовували Знай.ua.

Паркан демонтували, а купи скла та гостре каміння залишили

Жахливий випадок стався поруч із будинком № 16 по вул. Віфлеємській, а виною всьому стали купи будівельного сміття та скла, залишені комунальниками після знесення огорожі на території недобудованого дитячого майдачника.

Популярні новини зараз

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Обіцяна реконструкція скверу у дворі по вул. Віфлеємській офіційно розпочалася ще у 2017 році. Та, схоже, стартувала вона лише на канцелярських паперах столичної влади.

"Третій рік поруч з нашою дитячим майданчиком варто демонтоване спортивне поле і розтягнутий сквер. Тамтешній паркан демонтували і відвезли разом з лавочками та урнами, а камені, бите скло і шматки асфальту залишили. Саме тут і розпорола ніжку моя донечка, якій зараз 3, 5 роки – в такому небезпечному безладі для серйозного поранення і кількох секунд достатньо. Хірург в операційній з рваної рани дістав осколки скла і наклав 5 швів!", – розповідає батько постраждалої дівчинки Олексій Халявінський.

Мешканців прилеглих будинків вже третій рік поспіль годують обіцянками про завершення реконструкції скверу та майданчиків на його території.

"Разом з сусідами-активістами ми давно пишемо на 1551.gov.ua і звертаємося до нашого місцевому депутату Олексію Новікову з проханнями допомогти. Його футболять по кабінетах і надсилають листи-відповіді в дусі "Ваш лист дуже важливий для нас" - то чи депутатського напору не вистачає, чи то бажання допомогти кудись пропало після виборів", – скаржиться Олексій Халявінський.

А поки ці бюрократичні "перемовини" тривають, діти продовжують калічитися – складне поранення 3-річної дівчинки стало лише апогеєм цілої низки травмувань.

"Тільки при мені впало двоє дітей за цей час. Зі зрозумілих причин ми намагаємося йти подалі від цього бардаку, якщо у нас є час. Доводиться йти в інший мікрорайон, сквер або парк. Але іноді, виходимо на півгодини-годину і через брак часу все ж залишаємося на дитячому майданчику біля будинку", – зазначає батько постраждалої дівчинки Олексій Халявінський.

Бюрократичний шлях завів у глухий кут

Поки місцеві діти вимушені бігати в цьому бардаку, розбивають коліна і стирають руки в кров, батьки лише отримують обурливі листи-відповіді.

"Найцинічнішою була відповідь заступника генерального директора "Київзеленбуд", Володимир Ляхович: "... Наразі об'єкт включено до Програми економічного розвитку міста Києва на 2018 рік. При надходженні фінансування роботи по скверу повінні буті проведені у 2018 году". Ця відповідь мені прийшла в лютому 2019 року! Тобто в 19-му році нам обіцяють, можливо, щось зробити у 18-му?! Бюрократичний шлях нас завів у глухий кут", – говорить Олексій Халявінський.

Остання ж скарга, надіслана до Контактного центру, поки так і залишається без відповіді.

Ще однією надією були також відповідні звернення до місцевого депутата Олексія Новікова. Але і його спроби навести лад у цьому питанні поки не увінчалися успіхом.

"Три роки поспіль направляю депутатські звернення з метою завершення реконструкції скверу по вул. Віфлеємській 16, а, натомість, ми отримуємо негативний результат. Я прошу вибачення у цієї дитини, її батьків та інших мешканців кварталу за цей прикрий випадок та за усі інші незручності, від яких ви вимушені страждати третій рік поспіль, чекаючи на завершення робіт. Сьогодні поставлю це питання на постійній комісії Київради з питань екологічної політики", – відзначає депутат Київради Олексій Новіков.

За словами Олексія Новікова, усі відповіді, які йому надходили, теж датувалися 2018 роком, а жодного пояснення "по суті" так депутат теж так і не отримав.

Окрім розгляду питання на комісії, наразі ж він пообіцяв направити депутатський запит на найближчу сесію Київради та звернутися до правоохоронних органів для притягнення винних осіб до відповідальності. Проте, як повідомляв Знай.ua, пленарне засідання відбудеться ой як не скоро – особистим підписом мер Києва Віталій Кличко переніс його на кінець червня.

То невже місцевому депутату не вистачило 2 років, аби навести лад у питанні будівництва скверу, який вже давно мав з'явитися? Чи слід дочекатися ще більш жахливих наслідків недбалості комунальників, аби відповідальні за це комунальні підприємства схаменулися?

У свою чергу, Знай.ua сформує офіційні запити одразу у декілька інстанцій, аби прискорити вирішення даного питання. Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що Кличку і його заступникам вимагають заборонити виїзд з країни: "Чиновники повинні переїжджати в Лук'янівське СІЗО".

Також Знай.ua повідомляв, що команда Кличка ігнорує рішення суду: накручені тарифи ніхто знижувати не збирається.