У суботу, 18 травня група чоловіків скоїли напад на фестиваль сучасної культури Strichka Festival 2019, який проходив у київському клубі Closer. Близько 60 нападників у масках увірвалися на територію фестивалю з фаєрами. Про це пишуть кілька telegram-каналів.

Повідомляється, що група людей - передбачувані прихильники ультраправих рухів. За джерелами каналів, вони били людей, штовхалися, кидалися стільцями і камінням, "кричали щось про Динамо і Рудольфа Гессе ( один з керівників Третього Рейху, - ред.)".

У той же день ще одна група людей здійснила напад на відомий київський бар Coschey Local DIY. Повідомляється, що 30 осіб напали на відвідувачів концерту No-Wave Dementia. Більшість встигло сховатися в клубі, але один відвідувач, який залишився на вулиці, за словами очевидців, став жертвою нападників.

бар Coschey Local DIY

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

"За всіма ознаками нападники - представники праворадикальної організації. До них вийшли люди з Кощею. На питання хто вони, молодики відповіли: "Ми охоронна група, прийшли на концерт". Їм пояснили, що захід вже давно закінчено, але вони заявили, що "прийшли накривати тих, хто хоче накрити нас". Хлопці з Кощею попередили відвідувачів клубу, щоб всі зайшли вниз і закрилися. Їх було значно менше, ніж нападників. Протягом 10 хвилин вони чули спочатку лом у двері, після чого крики про допомогу і звуки бійки. Вони сприйняли це як провокацію і не відразу відкрили двері (подібні ситуації вже траплялися не одноразово). Коли вони добігли до вікна перевірити, що відбувається, то виявили хорошого друга, художника, культурного діяча, який не знав про ситуацію і прямував в бар. Людину залили з балона, побили і викрали особисті речі", - повідомляє канал Antinazi Channel.

Нагадаємо, Чепінога раптово згадав, як дав Кучмі, щоб дружина не бачила.

Як повідомляв Знай. ua, Порошенко залишив Зеленському список справ.

Знай. ua писав про інавгурацію Зеленського з "сюрпризом".