Київська міська рада 15 травня проголосував за введення заборони на передачу комунального майна та землі юридичним особам з російським капіталом.

Про це йдеться на сайті Київради.

Наразі вже відомо, що мораторій подтримали 61 депутат міської ради і стосується він передачі майна і земельних ділянок, які налещать комунальній громаді у власність чи користування юридичними особам, які мають у своєму статутному капіталі яких частка держави-агресора становить понад 25% або кінцевим бенефіціаром яких є держава-агресор.

Київрада

"Таке рішення дійсно назріло вже давно. Переконаний, що подібна заборона потрібно встановити на всеукраїнському рівні. Тому дуже вірю в те, що всі українські міста візьмуть приклад зі столиці і приймуть аналогічні рішення", - прокоментував результати голосування один з ініціаторів рішення, депутат Київради Олег Петровець.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Крім того депутат додав, що рішення Київради може лягти в основу законопроекту, який буде прийнятий Верховною Радою і заборонятиме продаж і передачу в оренду землі та майно представника країни-агресора.

Варто нагадати, що нещодавно у соцмережі Facebook користувач під ніком Ірина Угрюмова розмістила пост про Арсенія Яценюка і його родину. Автор повідомила, що український політик і лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк і його родина не проживають в Україні.

Нагадаємо, соратниця Олега Ляшка 28-річна Кошелева Олена з "Радикальної партії" народила доньку ще 11 березня. Жінка вперше стала мамою. Батько дівчинки - 34-річний Давид Макар'ян з "БПП". Пологи відбувались в одному із найкращих столичних пологових будинків.

Як повідомляв "Знай.ua", із наближенням дня виборів випадки щодо факту підкупу виборців фіксуються все частіше. Рівненщина, Одеса, Київ – хвиля здіймається у різних містах країни. На черзі – питання покарання одного з народних депутатів, проти якого вже відкрито кримінальне провадження.

Також "Знай.ua" писав, що голова комітету українського парламенту з питань культури і духовності Микола Княжицький розповів, що протягом 9 місяців в країні повинен з'явитися уповноважений із захисту державної мови.

Порошенко і Рада зривають інавгурацію Зеленського. Валерій Клочок