В українській столиці забудовник ліквідує унікальну історичну пам'ятку. Відомо, що будівельники київського ТРЦ "Блокбастер-мовляв" залили бетоном частина майже зниклої річки Почайна.

Про це стало відомо завдяки повідомленню у Facebook депутата Київради Костянтина Богатова.

За його словами, в 2016 році столична влада пообіцяла громадським активістам, що дорогу на історичній річці будувати не будуть, а побудують над нею естакади і мости. І це було затверджено навіть у детальному плані території Петрівка-Оболонь.

"Рівно три роки тому було прийнято ДПТ, що захищає річку і зберігає водну гладь. Всі перетини дорогами повинні були бути пройдені мостами і естакадами. Це особисто пообіцяв Віталій Кличко, під цим підписався керуючий заступник Спасибко А. В., за це проголосувала Київрада, про це знав забудовник і його ручні депутати. І що? Подивіться на фото і відео – "Блокбастер" заганяє Почайну в бетон і засинає", — обурюється Богатов.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Показати ще

Як видно на відео, частину історичної річки Почайна засипають, заливають бетоном і поміщають в підземний колектор.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нові станції метро на Виноградар відкриють вже через два роки. Столична влада планує першими побудувати станції "Мостицька" і "Проспект Правди" і в грудні 2021 року ними вже зможуть користуватися кияни. Про це столичний голова Києва Віталій Кличко розповів президенту Петру Порошенку в ході огляду будівельних робіт. За його словами, зараз йде будівництво мосту, і влітку або ближче до осені іржаві конструкції на мосту демонтують.

Нагадаємо, у Києві некерована іномарка розбила два авто і спалахнула, як факел: водій горів живцем.

Як повідомляв Знай.uа Шулявський міст закрили: Київ перетворився на "зал очікування", водії не вилазять з пробок.

Також Знай.uа писав, у Києві почали зносити Шулявський міст: фото.