Туристичний сезон тільки-но починається, тож невдовзі центральною частиною столиці прогулюватимуться тисячі іноземців. Та от в готовності головної вулиці Києва до візиту гостей в столичній мерії дуже сумніваються. Натовп торгашів, притони та крадії стали невід'ємною частиною "серця" мегаполісу. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Розводять руками, а мають складати протоколи

Однією з найгостріших проблем, що із року в рік набуває ще більших обертів, депутати Київради відмітили, м’яко кажучи, неналежний стан самісінького центру міста.

"Біля будинку на Хрещатику, 36 у нас завжди порядок, а от непарна сторона від Бесарабки до Майдану Незалежності, і сам Майдан Незалежності, перманентно перебуває в стадії набережної Алушти зразка 96 року. Це постійне місце незаконної підприємницької діяльності, торгівлі, сумнівних розваг, що безумовно приваблюють концентрацію кишенькових злодіїв", – зазначає депутат Київради Андрій Осадчук.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

За кількістю скарг від місцевих мешканців наразі можна скласти певний "довідник злачних закладів". Сюди входять вул. Університетська, Городецького та, безсумнівно, сам Хрещатик.

"Паралельно ми безупинно отримуємо звернення громадян щодо хостелів, притонів і борделів. Як в районі Хрещатика, так і прилеглих вулиць, мені постійно пишуть – люди скаржаться на ефективність і якість роботи поліції, бо вони викликають, а приїхавши, вони лише розводять руками. Поліція, як мінімум, повинна складати кожен раз протокол, щоб люди відчували хоч якусь безпеку", – наголошує Андрій Осадчук.

Як підкреслив депутат Київради, коли поліція хоче навести порядок, дії відбуваються. Яскравим прикладом тому він привів вул. Пушкінську, де, аби попередити масове незаконне паркування, чергує кілька авто патрульних. І в результаті їм це вдається.

Не "переводити стрілки", а цілодобово чергувати

Дана тема була піднята в ході звітування начальника ГУ Національної поліції в м. Києві в рамках засідання Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції, що відбулося в будівлі столичної мерії.

"На Хрещатику – постійний хаос. А ви показуєте пальцем на благоустрій, а вони – на вас, але людям це геть не цікаво. Потрібно фокусуватися на забезпеченні громадського порядку на вулиці Хрещатик, як на дзеркалі столиці і країни, взагалі. Поліцейські, які відповідають за цю ділянку міста, щоденно мають проводити там безупинну роботу. Ми маємо очистити Хрещатик від цієї ганьби і тримати в зразковому стані", – звернувся до очільника Нацполіції Києва Андрій Осадчук.

У відповідь на звернення депутата Андрій Крищенко пообіцяв налагодити дане питання, але тільки в аспекті роботи працівників поліції. А для боротьби із хостелами запропонував впровадити певні зміни в законодавстві.

"По хостелах, можливо, потрібно ініціювати все ж таки якісь зміни в законодавстві, які трохи посилять цей вид підприємницької діяльності. Тому що, правильно Ви сказали, поліція обмежена в деяких випадках. А, якщо там вчиняються якісь правопорушення або дії, не думаю, що хтось скаже, що поліція стоїть і дивиться. Там матеріалів багато – ми надамо всю інформацію і динаміку по цих хостелах", – повідомив начальник Головного Управління Національної поліції в м. Києві Андрій Крищенко.

Щодо подальшого розвитку подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що Крищенко в залі КМДА розповів про головні проблеми Києва.

Також Знай.ua повідомляв, що за відмиті зі столичного бюджету майже 300 млн – жодних покарань: обійшлися доганами та урізанням надбавок.