Через кілька годин після того, як пожежу в Соборі Паризької Богоматері загасили, на її відновлення перерахували 300 млн євро. В українській столиці також є чимало пам'ятних будівель, як горілих, так і просто занедбаних, які могли б прикрасити собою місто, про що пише LB.ua. Однак більшість їх власників чекають того часу, коли вони впадуть, позбудуться статусу пам'яток архітектури та на їх місці збудують чергові бізнес-центри або багатоповерхові будинки.

1. Садиба Мурашка. Пережила мінімум чотири пожежі, після чого знаходиться в огидному стані і служить притулком для бездомних і громадським туалетом. Примітно, що для реставрації будівлі необхідно всього лише 5 мільйонів гривень.

2. Будинок на розі Іллінської та Волоської. Шикарний пам'ятник архітектури довго стояв занедбаним до тих пір, поки в 2017 в ньому не сталася пожежа.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

3. Будинок на Андріївському узвозі, 34б. В даний час його з нами більше немає, оскільки після пережитої в 2007 році пожежі сталася ще одна – 2015 року, який будівля не пережила.

4. Центральний гастроном. Був майже повністю знищений у 2017 році після того, як від його власника кілька разів просили провести в будівлі протиаварійні роботи. Нещодавно з'явилася новина про те, що Центральний гастроном відновлять у вигляді торгового центру.

5. Будинок на Грушевського 4-б. Горів у 2013 і до 2019 роках та очікує споруди на своєму місці готельно-офісного комплексу ТОВ "Грааль", власники якого загубилися в офшорах.

6. Гостинний двір. Пожежа у будівлі Гостинного двору сталася в 2013 році. Версія міліції - коротке замикання, але активісти переконані, що це зроблено для перетворення руїн на торговий центр.

7. Будинок на Алли Тарасової, 4. Сильна пожежа в 2011 році перетворила на руїни 105-літній будинок.

8. Січових стрільців, 91. Закинута будівля пережила цілу серію пожеж, у тому числі у 2019 році.

9. Будинок Вертипороха на Межигірській. Покинута пам'ятка архітектури в стилі ренесанс. Горіла чотири рази, останній - в 2018 році.

10. Богдана Хмельницького 12-14. Також покинутий, остання пожежа - в 2018 році.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в пожежі в Соборі Паризької Богоматері вціліли деякі реліквії. На даний момент їх перевезли у безпечне місце і їх зможуть передати Лувру.

Як повідомляв портал "Знай.uа": п'ятниця 15 квітня ознаменувалася пожежою і на Храмовій горі в Єрусалимі, однак її вдалося швидко локалізувати і усунути.

Також "Знай.uа" писав, що президент Франції зі своєю дружиною Бріджит і співробітниками екстрених служб відвідав Собор Паризької Богоматері під час пожежі.