Впродовж останніх кількох місяців невідомі відкрито полюють на депутата Київради Володимира Назаренка. Після низки побиттів, підпалу двох автівок, хуліганських витівок біля громадської приймальні та прямих погроз про вбивство члени угрупування прийшли напряму до столичної мерії. Їхньою метою стала зала, де 16 квітня розпочалося засідання Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

В коридорі – "банда", в залі – їхній очільник

Засідання комісії мало неочікуваний початок. В коридорі під залою була помічена купка невідомих осіб спортивної статури і в шкіряних куртках, які одразу привернули увагу присутніх.

"Дуже вони підозріло виглядають: суворий погляд, щось видивляються, а зовнішній вигляд точно, як у гопників. Вони прийшли ще до початку засідання, але ж стоять в сторонці, не підходячи до дверей і не заходячи до зали", – ділиться з нами мешканка Печерського району Олена Гончар, що прийшла відстоювати питання незаконної забудови.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Та повідомлення одного із членів комісії розвіяло всі сумніви.

"Зараз в залі є один із представників тітушок, що прикриваються а-ля громадськими організаціями, який в січня нападав на мене в роздягальні спортзалу, погрожував мені. Решта – в коридорі. Я вважаю, що спроба залякувань і тиску на депутатів, які проводить будівельна мафія, неможливі", – повідомив на початку засідання Володимир Назаренко.

За словами постраждалого від низки нападів, усі ці особи – "бандити будівельної мафії" з організації "Стоп Свавілля", які методами 90-х ще з осені намагаються його притиснути. А їхній очільник Сергій Северин, що перед початком засідання сів за спиною депутата, особисто брав участь у січневому жорсткому побитті Володимира Назаренка.

Після підсилення охорони нападник зник

Із проханням витурити за двері зали цю особу депутат звернувся до голови Постійної комісії Олександра Міщенка.

"Це є прямий тиск на опозиційних депутатів. Якщо він найнятий кимось із провладних депутатів чи представників компаній-забудовників, то це не красить. Якщо ж це хтось із представників криміналітету, то особливо перед виборами провладна команда БПП має показати, що в Києві їм не місце", – зазначає Володимир Назаренко.

На що голова комісії відповів, що всі комісії та сесії Київради є відкритими, тому заборонити бути присутнім комусь із людей не можна. Та, водночас, надав розпорядження підсилити охорону біля залу.

А що ж до присутнього чоловіка, який, за словами Володимира Назаренка, брав участь у нападі на нього, то він теж намагався взяти слово, підсівши до мікрофону. Проте, слово йому так і не надали.

Після суперечок з головою комісії чоловік непомітно покинув залу, а одразу після цього зникли і невідомі, що чергували в коридорі.

Варто зазначити, що після першого візиту "тітушок" на лютневе засідання комісії, в коридорі біля входу до зали щоразу підсилюється охорона – біля дверей чергує одразу кілька правоохоронців.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, чим годують дітей у столичних школах: "мишині" порції, зіпсовані овочі та клейка вівсянка.

Також Знай.ua повідомляв, що за відмиті зі столичного бюджету майже 300 млн – жодних покарань: обійшлися доганами та урізанням надбавок.