Керівник Укрзалізниці Євген Кравцов заявив, що з липня поточного року розпочнеться масштабна реконструкція Вокзальної площі у Києві.

Про це він написав на власній сторінці у Facebook.

Зокрема, Кравцов відзначив, що до наданого проекту ще будуть внесені певні зміни, проте головні контури майбутньої реконструкції вже зараз можна помітити.

"Тут ще буде чимало доробок, експертиза та додаткові архітектурні рішення. Але хочу вже зараз хочу показати пасажирам "Укрзалізниці" проект реконструкції Вокзальної площі. Наше бачення таке: площа необхідно зробити більш зручною для пасажирів: розширити пішохідний простір, зони тротуарів і оптимізувати логістику з громадським транспортом. Ця робота стане першим важливим етапом", - зазначив Кравцов.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

В Україні готується революція у житловій сфері

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Більше того він розповів, що відразу ж після реконструкції буде об'єднано Центральний та Приміський вокзал у єдиний комплекс. Кравцов також уточнив, що проект зараз проходить експертизу в Київській міськдержадміністрації.

"Затягувати з реалізацією не будемо, плануємо початок робіт в цьому році вже з липня", - уклав він.

Раніше повідомляли, що в Укрзализныці заявили про те, що впроваджують чергові нововведення. Так, тепер на поїздах буде менше провідників, а у нових вагонів замість килимів буде спеціальне шумоізоляційне покриття, а замість старих матраців будуть синтетичні гіпоалергенні матеріали. Однак поки що це все доступно лише дуже невеликій кількості пасажирів.

Тепер Укрзалізниця вирішила вдосконалити систему тарифів на пасажирські перевезення. Планується три класи поїздів.

"Питання — як це зробити у відповідності з економічними реаліями, як не зачепити незахищені верстви населення і яким чином врівноважити якість і вартість перевезень", - пояснили в "Укрзалізниці".

Буде три класи поїздів за рівнем комфорту та сервісу. Вони будуть відрізнятися і за ціною. Будуть впроваджені три поїздів класу "Комфорт", "Стандарт" і "Економ", які розділять за рівнем сервісу і відповідної вартості.

Нагадаємо, пасажирам Укрзалізниці показали реальну небезпеку.

Як повідомляв "Знай.ua", "Укрзалізниця" за добу довела гривню до ручки.

Також "Знай.ua" писав, що голова "Укрзалізниці" збирає з пасажирів данину на нові шмотки.

Порошенко чекає доля Януковича. Андрій Пальчевський