У Києві комунальники перемістили 19 автомобілів порушників правил дорожнього руху на спеціальний майданчик за період 11-17 березня 2019 року. Усі транспортні засоби були тимчасово затримані патрульними поліцейськими.

Такі масові "переміщення" відбулися у рамках співпраці КП "Центр організації дорожнього руху" і Управління патрульної поліції.

Тимчасове затримання транспортних засобів здійснюється на підставі статті 265-2 КУпАП, в тому числі і у разі наявності у патрульного поліцейського підстав вважати, що водієм вчинено порушення, передбачене ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом у стані наркотичного або алкогольного сп’яніння), ч. 3. ст. 122 КУпАП (Порушення правил зупинки чи стоянки), ст. 124 КУпАП (Вчинення дорожньо-транспортної пригоди), ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом без наявності посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу), а також у разі виявлення транспортного засобу боржника, оголошеного у розшук відповідно до ст. 36 Закону України “Про виконавче провадження”.

Всю необхідну інформацію про тимчасово затримані транспортні засоби можна отримати, зателефонувавши за номером 102.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Нагадаємо, що депутати запропонували збільшити штрафи для водіїв вдесятеро. Це стосується порушення правил безпеки, а саме за непристебнутий ремінь.

"Так, штраф за не пристебнутий ремінь безпеки, законопроект №10131, пропонують підняти в 10 разів – до 510 гривень", - говорять парламентарі, які зареєстрували відповідний законопроект.

Крім того, штраф за порушення правил перевезення дітей також можуть підняти. Водії заплатять за неправильне перевезення дітей до 510 гривень:

  • за перевезення дітей зростом нижче 145 см без дитячого крісла;

  • за перевезення дітей віком менше 12 років без дитячого крісла;

  • за перевезення дітей до 16-ти років у будь-яких вантажних автомобілях;

  • за перевезення організованих груп дітей в темний час доби.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям назвали розцінки по першій платній дорозі.

Також Знай.ua писав про те, що у Полтаві розлючені жителі вказали нахабному герою паркування, де його місце. Українці навчились з гумором боротися з автохамами.