Незважаючи на те, що основним питанням пленарного засідання Київради, що триває впродовж 13 грудня, під час обговорень прозвучала вражаюча новина про нічний напад у центрі Києва на учасника АТО. І головним героєм озвученої кримінальної історії став ніхто інший, як столичний мер Віталій Кличко. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Гучне звинувачення у причетності голови КМДА повідомив один з міських депутатів.

"Мені стало відомо – вночі було побито учасника бойових дій, журналіста та мого друга – Бригадира Сергія Яковича. З його слів, близько з 1 години до 2 години ночі він проводив зйомку на вул. Б. Хмельницького біля оперного театру і зняв Ваш кортеж. Після цього на нього було скоєно напад Вашими охоронцями, яких він знає особисто в обличчя", – звернувся до мера під час пленарного засідання депутат Київради Олексій Новіков.

Та, за словами Олексія Новікова, одним залякуванням це не обійшлося.

Популярні новини зараз

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

"Вони били його, примушували дати показання, що він нібито планував на Вас замах. Я просив би Вас, як публічну людину, як мера, очільника столиці, який має нести відповідальність за своїх приватних охоронців, дати своє бачення цієї ситуації", – зазначив Олексій Новіков.

На звинувачення Віталій Кличко відповів тільки кількома досить абстрактними реченнями.

"Однозначно зараз візьму на під контроль і зможу звітувати за цей випадок найближчим часом. Щоб отримати інформацію і щоб Ви також цю інформацію отримали", – повідомив голова КМДА.

А секретаря Київради Володимира Прокопіва Олексій Новіков попросив надати доручення звернутися до Посольства Німеччини, яке знаходиться через дорогу, щоб можна було взяти у них записи відеокамер і проаналізувати цей випадок. На що Прокопів дав згоду і обіцяв у найближчому майбутньому зробити все, щоб ці дані отримати.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що стихія вирує: перший сніг і кілька десятків ДТП у Київській області.

Також Знай.ua писав про те, що новорічний Київ зіпсував українцям святковий настрій: "Потворні статуї та бридкий сніг".