За кілька днів, 18 листопада, у Києві має відбутися "Транс*марш 2018", аби відзначити День пам'яті трансгендерних людей. Дана подія, а точніше питання безпеки на вулицях у цей день, привернуло увагу нардепів. Саме з цієї причини Ігор Луценко завітав на пленарне засідання депутатів Київради, що триває 15 листопада в будівлі КМДА.Знай.uaдізнавалися подробиць цього питання.

Прохання – не допустити масових сутичок

Виступ народного депутата відкрив другу частину пленарного засідання.

"Я прийшов із особистим проханням до голови КМДА. Я прошу зробити все, аби не допустити масових сутичок та бійок, як це відбулося 18 червня. У день маршу мер має забезпечити охорону центру на вищому рівні, аби не повторити ситуації із нападами, що сталися під час літньої ходи ЛГБТ-спільноти", – звернувся до депутатів Київради нардеп Ігор Луценко.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

За словами нардепа, після червневих подій, під час яких виникло чимало конфліктних ситуацій, з приводу безпеки тепер переживає чимало потенційних учасників заходу.

"До мене звернулися 7 громадських організацій з приводу гарантування вищого рівня безпеки. Люди відверто побоюються нападів. Тож мер має особисто проконтролювати це питання", – підкреслив Ігор Луценко.

Оскільки на другу частину пленарного засідання Віталій Кличко так і не з'явився, відповіді від мера нардеп так і не дочекався.

Вимагатимуть прав на батьківство та меддопомогу

Ініціаторами маршу є громадська організація "Інсайт". За повідомленням її представників, до заходу долучаться не тільки трансгендери, а й їхні союзники.

"Також цей рік відзначився ростом насильства з боку праворадикальних угруповань. Жертвами їх нападів стають здебільшого люди із вразливих груп та активісти й активістки правозахисних рухів: ЛГБТ, феміністки, роми тощо. Серед інших, це також і трансгендерні люди. Держава ж не робить нічого, щоб зупинити це насильство, тим самим даючи радикалам карт-бланш на його продовження, на можливість диктувати свої умови українському суспільству, невід’ємною частиною якого ми є", - зазначають організатори.

Захід відбудеться 18 листопада з 12:00 до 14:00 на Михайлівській площі.

Раніше Знай.ua писали про сутички на Подолі. Газовий балончик, "коктейль Молотова" та вибух: під Андріївською церквою коїться щось страшне, є жертви, кияни у паніці.

Також Знай.ua опублікував підбірку від Київського зоопарку з реакцією тварин на перший сніг: фото розчулять кожного.