Електронний квиток у наземному громадському транспорті з'явився в Києві, проте потенційні користувачі ше рано радіють.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, відзначається, що на даному етапі розробники лише тестують дану функцію, а повне введення у дію системи заплановане лише через місяць.

Крім того у КМДА вже розповіли, що розраховуватись у наземному та підземному транспорті столиці можна відразу кількома способами, які будуть для вас найкомфортнішим.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

"Можна буде придбати платникову безконтактну карту, або розрахуватися за допомогою мобільного додатку з QR-кодом, або це може бути QR-код паперовий, який можна роздрукувати чи придбати касах метрополітену або терміналах Приватбанку тощо", – розповів директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

У свою чергу пасажири доволі неоднозначно відреагували на нововведення, так ідні зазначили, що влада повинна була ввести єдиний квиток вже давно, інші ж обома руками за стару систему.

"Краще і так (електронний квиток), і так зробити (звичайний квиток), тому що в час пік не завжди кондуктор може пройти поміж людей", – зазначила пасажирка Тетяна.

"Така система мені сподобалася ще в Ризі. Там можна купити талончик на будь-який час: на тиждень, на декілька днів, на місяць", – сказав пасажир Олег.

Варто відзначити, що у більшості країн ЄС громадський транспорт об'єднаний єдиним квитком, зокрема у сусідній Польщі на подібний розрахунок перейшли вже надзвичайно давно.

"Це стандартна картка з фотографією. Коли входжу вперше з поповненою картою, маю активувати її у спеціальному автоматі. І потім вже дістаю тільки при перевірці картки контролерами", – наголосила жителька Варшави Вероніка Севастинович.

Крім того варто відзначити, що аби придбати електронний квиток для проїзду в громадському транспорті, потрібно звернутися до каси метрополітену або Київпастрансу, муніципальні і комерційні кіоски "Турінфо", "Союздрук", "Т-Кіоск".

За рахунок нових агентів з продажу канали продажів карток будуть поступово розширюватися. Зараз на сайті Київпастрансу можна подивитися 400 адрес, де вже знаходяться чи знаходитимуться кіоски з квитками. Співробітники радять звертатися по телефону, якщо хочете дізнатися, яка адреса до вас найближча. Також на сайті уточнюється, що е-квитки можна купити і у кондуктора в тролейбусі, автобусі або трамваї.

Нагадаємо, київських водіїв на 9 місяців залишать без важливих вулиць.

Як повідомляв "Знай.ua", пасажирам показали перші результати тестування електронного квитка.

Також "Знай.ua" писав, для кого вигідно та як це позначиться на вартості проїзду введення електронного квитка.

У Києві тестують єдиний електронний квиток