У Києві біля водойм зустрічається п'ять видів малярійних комарів. А також ще 20 немалярийних комарів. Про це розповів в. о. директора Київського лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Сергій Чумак.

"Ентомологи ГУ "Київський МЛЦ МОЗ України" визначили існування на території столиці 5 видів малярійних комарів і 20 видів немалярийних комарів. Також у Києві налічується понад 180 анофелогенных водойм (дрібні, малопроточные і добре прогріваються водойми - ред.), де відбувається їхнє розмноження, з них 153 водойми знаходяться у 3-х км зоні від житлової забудови", - повідомив він.

Фахівець пояснив, що на даний момент у столиці близько 33 га площ на воді, де існують сприятливі умови для виплоду малярійних комарів. Ця цифра цілком на рівні минулого року. При цьому в 2018 році на водоймах Києва проводилися противокомарные заходи, в яких брали участь понад 60 фахівців.

Раніше повідомлялося, що білок, що зв'язує інсулін-подібний фактор росту плодових мух, дозволить зменшити чисельність шкідливих комарів, які переносять малярію і жовту лихоманку.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Нове дослідження Йоркського університету дозволило інакше поглянути на протеїн, який бере участь у нормалізації рівня інсуліну у дрозофіла фруктового. Раніше медики вважали, що він веде себе аналогічно тим, що присутні в організмі людей, повідомляє Nature Communications.

Нагадаємо, мухи допоможуть у війні з заразними комахами. Медики сподіваються зменшити чисельність комарів.

Як повідомляв "Знай. ua", який алкоголь воліють "гурмани" в різних країнах світу.

"Знай. ua" писав, що українців атакувала дивна епідемія, люди в паніці. Люди помітили небувале скупчення медуз.