Оголошено новий тендер на будівництво лінії метрополітену на житловий масив Виноградар.

Про це сказано на сайті системи електронних торгів ProZorro.

Наразі вже відомо, що новий тендер оголосив КП "Київський метрополітен". Крім того зазначається, що у тендерних відомостях йдеться, що побудують ділянку Сирецько-Печерської лінії від станції "Сирець" до станції "Проспект Правди".

Передбачається 2 станції – "Мостицька" і "Проспект Правди", а також розвилкове відгалуження в бік станції "Виноградар".

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

До слова експерти вже підрахували у скільки обійдеться будівництво лінії метрополітену у 5,993 млрд гривень.

Варто відзначити, що раніше КП "Київавтошляхміст" за результатами тендеру замовило ТОВ "Укртрансміст" ремонт Північного мосту через Дніпро і мосту через Десенку за 288 млн грн.

Відзначається, що згідно з умовами тендеру, до кінця 2020 року виконають поточний середній ремонт тротуарів з заміною покриття, гідроізоляцію перехожої частини, в тому числі в місцях зони огорож, водовідвідних лотків, перил і кріплень перильного огородження. Гарантійний термін всього перерахованого становить десять років.

За підсумковою відомостю ресурсів, якою поділилися з виданням, найбільша сума в 43,4 млн грн. піде на суміш Sentinel Nosing Mortar FC виробництва "Stirling Lloyd" (Великобританія) по 99 грн./кг. Її ринкових цін немає у відкритих джерелах в Україні.

Також повідомляється, що ще 33,9 млн грн. відведено на металеве поручневе огородження по 87 тис. грн/т, і 32,5 млн грн - на металеве оцинковане бар'єрне огородження 720 кДж по 99 тис. грн/т.

Відзначається, що ремонтний матеріал Vandex Cemline MG4 виробництва "RPM Belgium Vandex Group" (Бельгія) купили на 16,9 млн грн по 113 грн/кг, ринкові ціни якого теж невідомі.

Як розповідає видання, на заробітну плату піде 8,3 млн грн або 3% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,3% - 943 тис. грн. Ціна угоди на 0,2% нижче очікуваної вартості закупівлі в 288,4 млн грн.

Повідомляється, що єдиним конкурентом на тендері було столичне ЗАТ "Мостобудівельне управління-3" киянина Сергія Гака, причому ніхто не знижував ціну в ході аукціону. Засновником київської фірми "Укртрансміст" є Микола Ігорович Карнаков.

Киянам побудують нову гілку метро

Нагадаємо, Кличко оголосив про реконструкцію моста Патона.

Як повідомляв "Знай.ua", як у Києві закривали Шулявський міст.

Також "Знай.ua" писав, що будівництво метро на Виноградар можуть віддати другу Кремля.