Для одержувачів пенсійних виплат в Україні з'явилися важливі новини. Радник міністра соціальної політики України Микола Шамбір розповів, як на виплату пенсій може вплинути пауза в економіці, яка сталася в січні 2021 року.

Микола Шамбір поділився інформацією в студії одного з українських телеканалів. Про це стало відомо завдяки публікації Міністерства соціальної політики України в мережі Facebook.

Пенсіонери, фото: кадр з відео

Також радник пояснив, чому малий і середній бізнес сплатив менше коштів по ЄСВ. Нагадаємо, що Єдиний соціальний внесок - досить значна частина грошей з яких виплачуються пенсії різним категоріям громадян.

В один момент журналістка заявила, що є інформація про те, що держава недоотримала ЄСВ від малого та середнього бізнесу. Наскільки ж це може бути відчутно для бюджету? Зокрема, чи є загроза для перерахунку пенсій або індексації, які зараз заплановано.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Ні. Зараз загрози індексації немає. Тому як кошти, які передбачено - є. Частину грошей передбачено з державного бюджету, а з державного бюджету фінансуються якраз всі кошти і адмініструються Пенсійним фондом - виплати на військові пенсії, надбавки ветеранам, чорнобильцям та ін. категоріям. Все це йде за запланованими показниками... Так, у січні надійшло менше коштів, ніж зазвичай. Але це все було заплановано, з урахуванням тієї зупинки економіки, яка була в січні місяці. Я вважаю, що показники надходжень абсолютно реальні.", - зазначив Микола Шамбір.

Раніше повідомляли, пенсіонерам змінюють систему нарахування виплат, як тепер отримати гроші.

Як повідомляв Знай.uа, українцю не допомогли жодні довідки про стаж і робота на пенсії для підвищення виплат: нарахували мізер.

Знай.uа писав, українські пенсіонери отримують копійки: у ПФУ назвали середній розмір виплат.