Стан залізниць критичний, експлуатація окремих ділянок вже небезпечна. Без реформування "Укрзалізниці" кількість аварій на залізниці зростатиме.

Про це заявив народний депутат, член Комітету ВР з питань транспорту та інфраструктури Костянтин Бондарєв, коментуючи сходження з рейок поїзда «Інтерсіті».

«На сьогоднішній день більше 60% полотна залізничного потребує ремонту. На жаль, експлуатація цього полотна, ще й в таких важких умовах при використанні високошвидкісних поїздів, взагалі небезпечна», – сказав Бондарєв.

За його словами, "Укрзалізниця" терміново потребує реформування, але цей процес гальмує Наглядова рада компанії, яка досі не затвердила план дій і не сформулювала завдання для менеджменту УЗ.

"Поки не буде наведений порядок і поки не буде конкретної розробленої програми дій саме з боку Наглядової ради, ми будемо бачити такі, на жаль, жахливі речі, як аварії на залізниці, розкрадання і корупцію", - вважає Бондарєв.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Він підкреслив: Наглядова рада "Укрзалізниці" не впоралася зі своїми функціями, тому немає жодних підстав продовжувати з ними контракт (каденція наглядової ради УЗ добігає кінця).

"Наглядова рада отримує заробітну плату, загрузаючи все далі і далі в корупційних схемах... продовжувати всім цим персоналіям ніякі контракти не потрібно, гнати їх потрібно звідти в шию. За 3 роки вони не зробили нічого»,- підсумував Бондарєв.

Нагадаємо, 29 березня поїзд №732 Інтерсіті сполученням Київ – Запоріжжя зійшов з рейок у Запорізькій області. З рейок зійшли шість з дев'яти вагонів за 50 кілометрів до кінцевої станції-Запоріжжя. Під час інциденту у вагонах поїзда перебувало 88 пасажирів. В результаті інциденту ніхто не постраждав. УЗ створила комісію, яка розслідує причини аварії. На даний момент відомо лише, що машиніст поїзда вдався до екстреного гальмування, тому що помітив, що «з коліями щось не так».

Раніше в Європейській Бізнес-Асоціації закликали владу до якнайшвидшого реформування Укрзалізниці і нагадали про критичний стан залізничних колій. За підрахунками експертів Асоціації, в найближчі 5 років необхідно ремонтувати до 1000 км шляхів на рік, що вимагає значних інвестицій.

Раніше депутат Олексій Устенко заявив, що проблеми «Укрзалізниці» можна вирішити тільки шляхом реформування компанії і впровадження зрозумілої кадрової політики. А екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що» Укрзалізниця " повинна отримати значну фінансову підтримку від держави, щоб забезпечити оновлення рухомого складу та інфраструктури для підвищення ефективності та сервісу перевезень.