Заступник міністра економіки Тарас Качка розповів, якими будуть ціни на продукти в найближчому майбутньому і що на це впливає.

Детальніше про це чиновник розповів в ефірі "Україна 24".

За словами Тараса Качки, в Україні ціни на продукти харчування поступово підтягуються до світового рівня, проте подорожчання скоро має сповільнитися. Зокрема, стрибок цін стався на яйця, м'ясо, молоко і соняшникову олію.

"Причина в тому, що менше урожай зернових минулого року, більше ціни в світі, і ці ціни будуть високими ще цей рік точно", - заявив заступник міністра економіки.

Він зазначив, що восени ситуація може змінитися, проте ціни як і раніше будуть високими. Качка також повідомив, що це спричинить за собою підвищення собівартості виробництва яєць, молока і м'яса.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Продукти / фото: Pixabay

"Єдиний спосіб на майбутнє, на майбутні врожаї - це працювати над тим, щоб наші виробники продукції купували свої корми за форвардними контрактами дешевше заздалегідь, а не в момент, коли ціни високі".

Качка заявив, що ціни на продукти ростуть не стрибками, а повільно. Він вважає, що зростання цін незабаром має зупинитися, оскільки вартість продуктів вже досить висока.

Нагадаємо, що у київських маршрутках піднімуть ціну на проїзд: "а корита і далі ходитимуть".

Як повідомляв портал Знай.uа, у Українки вкрали лічильник, а електрики виписали космічний штраф: як жінка домоглася справедливості.

Також Знай.uа писав, що у березні 2021 року тарифи на житлово-комунальні послуги зростати не будуть — уряд заморозив ціни на них для населення.