Президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять полеглих героїв під час Революції Гідності.

Уже сьомий рік в Україні 20 лютого проходять заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні – відважних українців, які загинули під час подій Революції Гідності у 2014 році, віддавши своє життя за волю і свободу кожного з нас. Адже трагічні події на Майдані Незалежності 20 лютого 2014 року увійшли до новітньої історії України і стали символом всенародного опору беззаконним діям тодішньої влади.

У День пам'яті Героїв Небесної Сотні Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою вшанували подвиг учасників Революції Гідності у Києві.

Глава держави та перша леді встановили лампадки біля хреста на місці загибелі активістів Майдану.

"Ми не маємо права забути імена всіх загиблих на Майдані. Ми не маємо права не дізнатися імена всіх винних у цьому. Ми не маємо права не побудувати саме ту країну, за яку вони віддали свої життя. Вічна пам'ять усім, хто загинув за майбутнє України!" – наголосив Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

"Сім років, як ви стали янголами-охоронцями для всієї України. Світла пам'ять!", - написав глава держави на своїй сторінці в Instagram.

Президентське подружжя також зробило перший удар у Дзвін Гідності, який 20 лютого дзвонитиме за кожним загиблим Героєм Небесної Сотні.

Дзвін Гідності був виготовлений за дорученням президента з метою вшанування подвигу Героїв. На пам’ятці розміщено напис «Слава Україні! Небесній Сотні слава!» Дзвін встановлено та відкрито на території майбутнього Національного меморіалу Героїв Небесної Сотні в центрі столиці.

У день народження кожного Героя Небесної Сотні опівдні перед Дзвоном Гідності встановлюється портрет загиблого і лунає пам’ятний дзвін.

Нагадаємо, Зеленський побував на передовій в зоні ООС і отримав нагороду від морпіхів

Як повідомляв портал Знай.ua, воїни, які пройшли крізь вогонь під Дебальцевим, навчили новобранців рятувати поранених

Також Знай.ua писав, Зеленський "привітав" з 200-м днем перемир'я на Донбасі