Відома шведська екоактівістка Грета Тунберг розповідає всім про те, що потрібно рятувати планету. Але якщо порахувати вуглецевий слід, який вона залишила на Землі, у мешканця звичайної країни, що розвивається, волосся стане дибки.

Про це заявив економіст Олексій Кущ в ефірі програми «Что дальше» на каналі «Знай24».

Експерт зазначає, що через свої стандарти життя Тунберг залишає величезний вуглецевий слід. Наприклад, у неї є 18-метрова яхта, а проживає вона у будинку в Норвегії.

«Якщо порівняти з дівчинкою-бушменом десь в Африці, яка ходить в одній пов'язці на стегнах, – вуглецевий слід між ними в десятки, а може бути і в сотні разів відрізняється. Європа намагається вирішити екологічні проблеми не шляхом зниження стандартів життя Грети Тунберг до стандартів життя дівчинки-бушмена. Вони хочуть вирішити екологічні проблеми, не давши дівчинці-бушмену жити так само, як живе Грета Тунберг. А для цього потрібно накинути екологічний зашморг на країни, що розвиваються, не дати їм розвиватися за допомогою так званого екологічного податку», - заявив Кущ.

За його словами, українці залишають набагато менший вуглецевий слід, ніж мешканці Європи через відмінності стандартів життя.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

«Наприклад, мешканець Індії залишає вуглецевий слід в 20 разів менше, ніж мешканець Європи. Українці також залишають значно менший вуглецевий слід через відмінності стандартів життя. Але податок введуть саме проти таких країн, як Україна. Обкладатимуться наш метал і продукція, в якій знайдуть вуглецевий слід», - розповів він.

Нагадаємо, Грета Тунберг дала прогноз до 2050 року.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Грета Тунберг помстилася Трампу.