Нещодавно президенти США і Росії Джо Байден і Володимир Путін у телефонній розмові обговорили деякі проблеми. Поряд з договором про СНО, справою Навального і втручанням в американські вибори, йшлося і про врегулювання ситуації на сході України.

Ситуацію в програмі «А як насправді?» прокоментувала Мирослава Бобровська.

«Чи не здається, дивним, що Україну обговорюють без самої України? Все, нас уже навіть ніхто не питає? Деякі телеграм-канали з радістю пишуть: джерело, близьке до посольства США, заявило про нарощування американської допомоги. Чудово. Тоді чому Байден не сказав це особисто Зеленському? Чому Путіну сказав, а Зеленському ні? Виходить, що Байдену було набагато важливіше поспілкуватися з Путіним, ніж із Зеленським?», - каже ведуча.

Дональд Трамп свого часу теж не залишав Україну без уваги. А до нього так робив і Барак Обама. Однак не можна сказати, що нашій країні це принесло велику користь, у всякому разі, проблема конфлікту з Росією так і не вирішена.

Тим часом, 25 січня Володимир Зеленський відзначав своє 43-річчя. Але від Джо Байдена він поздоровлень не дочекався, як і від Ангели Меркель і Еммануеля Макрона. Однак його привітав глава КНР Сі Цзіньпін і деякі інші світові лідери.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

«Хороший президент не потрібен Байдену, Меркель і Макрону! Їм потрібен президент з характером, якого вони боятимуться, а не який буде перед ними загравати. Якщо ми самі не зробимо Україну, її ніхто за нас не побудує. Розікрасти – так, використовувати – так! Але не розвивати», - зазначає Мирослава Бобровська.

Відносно вакцини Україні начебто обіцяли допомогти, але і тут ясно далеко не все. Спочатку нас запевняли, що таку допомогу нададуть Великобританія і Сполучені Штати, але потім раптом Зеленський звернувся за підтримкою до Меркель. Так хто буде допомагати Україні – і чи буде взагалі хоч хтось?

«Хочу побажати, щоб нарешті закінчилася історія, в якій, поки дорослі дядьки спілкуються, президент України постить фотографії», - резюмує Бобровська.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, нардеп Кіцак висловив упевненість, що участь США в переговорах допоможе Україні повернути Донбас.

Також повідомлялося, що Володимир Зеленський дистанційно спостерігав за інавгурацією Байдена.