Військовий експерт Олег Жданов в ефірі програми «Что дальше» на каналі «Знай24» прокоментував вчорашню розмову президентів США і РФ Джо Байдена і Володимира Путіна.

«Я так розумію, що адміністрація Байдена вирішила розставити крапки над і, і вони довели до РФ пріоритети своєї зовнішньої політики. Перше – це буде політика тиску на Росію, так як Штати можуть довести провину РФ в кібератаці російськими хакерами і спробі втручання у внутрішні справи США. І друге – оплата моджахедам за вбивства американських військових в Афганістані. Ця тема також може бути доведена», - вважає експерт.

За його словами, той, хто буде визначати внутрішню і зовнішню політику України, – визначатиме і політику на Європейському континенті.

«Україна як держава тут ключова ланка. Той, хто буде контролювати цю територію і визначати тут внутрішню і зовнішню політику, –той і буде визначати політику на Євразійському континенті. Може, Євразійський це далеко сказано, але на Європейському – це 100%. Тому ми включені в перехресну програму Британія – Туреччина, і ми одна з головних сполучних ланок. Ну і США – Європа – тут ми теж сполучна ланка», - каже Жданов.

Експерт зазначає, що на сьогоднішній день Україна поки що єдина країна, яка реально в бойових умовах протистоїть російській військовій агресії.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

«І це буде головний козир США в протистоянні з РФ. Прямого протистояння НАТО – Росія бути не може з огляду на технологічну відсталість РФ і слабкість її збройних сил в порівнянні з озброєними силами НАТО. Якщо подивитися їх пряме бойове зіткнення – це бліцкриг на користь НАТО. А ось за підтримки НАТО Україна цілком здатна перемелювати російську військову машину і стримувати цю терористичну загрозу. В цьому наша ключова роль на сьогоднішній день в політиці США», - заявив він.

Раніше Олег Старіков заявив, що Україна повинна відновлювати суверенітет і територіальну цілісність, а не втручатися в конфлікти інших держав.

Також Знай.uа повідомляв, що «Сімпсони» знову передбачили майбутнє: деталі інавгурації Байдена знали ще у 2000 році.