Монополісти намагаються зупинити роботу «Турбоатома» і атомної енергетики в Україні, тому що вона заважає їм збагачуватися.

Про це заявив колишній прем'єр-міністр і екс-міністр оборони України Юрій Єхануров в ефірі програми «Что дальше» на каналі «Знай24».

«Зараз просто йде тиск, щоб цей сектор затиснути так, щоб він не міг працювати. Тому що монополістам невигідна дешева електроенергія, їм треба населення дерти новими тарифами, їм потрібно збагачуватися. А атомна енергетика не дає цього, тому її треба затиснути», - розповів він.

Екс-чиновник вважає, що майбутнє за атомними станціями малої потужності. Наприклад, в КНР і США вже існують такі програми, і Україна могла б наслідувати їхній приклад.

«Майбутнє за менш атомними реакторами. Китай в 17-тому році почав цю програму і обіцяє, що протягом десь 3-4 років ці менш атомні станції буде ставити. А Америка створила пересувну атомну станцію. Це невеликі відносно потужності, які дають можливості забезпечувати якийсь невеликий регіон або місто. Це теж може бути наше майбутнє», - зазначив Єхануров.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

За його словами, наша країна може годувати близько мільярда людей у ​​всьому світі, але для цього потрібні грошові вкладення, які наша влада направляє на свої яхти і палаци.

«У нас є потужне сільське господарство. І дуже хотілося б, щоб ми розуміли свою відповідальність перед світом. Україна може годувати в світі близько мільярда людей. Але для цього треба вкладати гроші в розвиток переробної промисловості, вкладати гроші в науку. Але, на жаль, хлопців, які захопили всі висоти в аграрному бізнесі, більше турбує розмір їхньої яхти в Середземному морі. І теми їхніх палаців... Вони тепер будуть дивитися на Путіна, і думати, що є куди прагнути», - іронізує колишній політик.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що українців почнуть штрафувати за кондиціонери.

Раніше Катерина Котенкова заявила, що в поточному році зарплати та прожитковий мінімум зростуть, але пропорційно збільшаться податки, внески та штрафи.