До чого призведе боротьба проти сексизму в Україні, розпочата поруч нардепів на чолі з сумно відомої Галиною Третьяковою?

Про це в програмі «НеДобрий Вечір» розповідає Ігор Лесев.

На підтримку своєї ініціативи політики посилаються на 24-ту статтю Конституції, де безумовно забороняються будь-які види дискримінації за різними ознаками. Пол входить в число цих ознак - але і мова теж.

«У вас же 16 січня набрав чинності мовний закон. І це не закон на захист української мови. Це расистський дискримінаційний закон проти російськомовних громадян України. За цим законом російськомовним заборонено абсолютно все. За цим законом українців збираються штрафувати за використання своєї рідної мови в публічній сфері. Це чистої води сегрегація, апартеїд і расизм», - стверджує ведучий.

При цьому репутація Третьякової говорить сама за себе. Показово, що саме глава парламентського комітету з питань соціальної політики починає розмову про «дітей низької якості», які ростуть в бідних сім'ях, і вимагає виганяти з житла тих, за ким накопичилися борги по комуналці.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Показати ще

«Україна Зеленського - це країна бідних людей. У багатьох з вас в ничці лежить тисяча доларів? Ні, тисяча доларів не робить вас багатим. Але якщо у вас немає хоча б тисячі - ви натуральний бідняк. А значить, таких Третьякова ненавидить», - зазначає Лесєв .

На практиці ж боротися з російською мовою чи з сексизмом - різниці ніякої, адже там і там все зводиться до введення нових заборон. Очевидно, у Верховній Раді вважають, що у нас їх дуже мало. Сьогодні забороняють говорити по-російськи або по-угорськи, а завтра заборонять називати чоловіка чоловіком, а жінку жінкою - раптом це когось образить? Заборонять поступатися жінці місце або подавати їй пальто - це теж буде вважатися сексизмом. Заборонять абсолютно все.

Раніше «Знай» повідомляв, що Лесєв вказав на небезпеку, яку приховує скорочення числа народних депутатів.

Також він заявляв, що більшості української молоді закривають дорогу до якісної освіти.