Родини загиблих під час заворушень у Вашингтоні можуть судитися не тільки з 45-тим президентом США Дональдом Трампом, а й з соціальними мережами, які поширили його заклики до протестів.

Про це заявив політолог Володимир Цибулько в ефірі YouTube-каналу «Знай24».

«Американська правова система настільки відкрита, що там позиваються всі до всіх. Родини загиблих під Капітолієм можуть судитися не лише з Трампом персонально, а й з соцмережами, які поширили його заклики. Тут страх більше не перед Трампом і падінням акцій, а перед новомодними судилищами. Рано чи пізно родини загиблих будуть судитися і з соцмережами також», – сказав він.

На думку експерта, соціальні мережі намагалися перестрахуватися від судових позовів, заблокувавши Дональда Трампа. Проте, підкреслює він, таким чином вони порушили авторське право 45-го президента США.

«Раптом виявляється, що Трамп не має права на свої твіти. Твіттер одним махом вирубає його акаунт, на якому десятки мільйонів читачів, і позбавляє цих людей права комунікації», – вважає Цибулько.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Він констатує, що заклики Трампа призвели до катастрофи і втрати репутації всієї його політичної системи у Сполучених Штатах. Проте наголошує, що такий крок соціальних мереж виявився доволі авторитарним і навіть позаправовим. На думку Цибулька, користувачі соцмереж повинні мати гарантії, якщо не порушують правила мережі.

Нагадаємо, Znaj.ua повідомляли, що Байден в перший же день на посаді президента готує імміграційну революцію в США.

Раніше політолог Володимир Фесенко заявив, що США дають зрозуміти, що нікому не дозволять втручатися у свої вибори.