47,1% опитаних представників бізнесу вважають, що діючий склад НКРЕКП не здатний усунути проблеми на енергетичному ринку, а 49,3% вважають єдиним виходом з ситуації, що склалася повне перезавантаження комісії.

Відповідні дані соціологічного дослідження оприлюднив "Центр Разумкова".

"Суб'єкти господарювання та експерти дуже близькі у своїх оцінках професійності рішень НКРЕКП, а також необхідності повного перезавантаження складу Нацкомісії», - повідомив «Центр Разумкова».

Головною проблемою регулятора опитані учасники ринку та експерти вказали корупцію та залежність від політичної волі влади.

В цілому професіоналізм складу НКРЕКП представники бізнесу оцінили в 3,8 з 10 балів. В опитуванні взяли участь 156 ліцензіатів НКРЕКП, представлені в 23 областях і в Києві.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Опитані "Центром Разумкова" експерти ще більш критично оцінили роботу регулятора.

"64,5% опитаних експертів вважають, що є необхідність у проведенні повного перезавантаження складу членів НКРЕКП», - повідомили в «Центрі Разумкова» з посиланням на дані опитування 110 експертів з усіх регіонів країни.

Крім того,» Центр Разумкова " проводив опитування ставлення до енергетичного регулятора серед населення. 78% громадян вважають незадовільною роботу НКРЕКП та їх підхід до встановлення та регулювання тарифів. Понад 48% опитаних громадян назвали головною проблемою комісії корумпованість її членів.

Нагадаємо, в січні 2021 р.Конституційний суд України відкрив провадження за визнанням неконституційним чинного складу НКРЕКП. Звернення подали 50 народних депутатів з усіх парламентських фракцій і групи.