В Україні ріелтори зіткнулися з новою гострою проблемою - орендарі влаштовують погроми у винайнятих подобово квартирах, і все це заради того, щоб опублікувати відео безчинства в соціальних мережах.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Так, співвласниця ріелторської компанії Олена Моїсеєва розповіла в соцмережі, як група підлітків розгромила одну з їхніх квартир.

Погром у квартирі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

"Зняв у нас на добу квартиру хлопець (звуть молодого чоловіка Артем Бєлоусов), на вигляд пристойний і культурний. Орендував через Airnbnb, сервіс гарантує підтримку і компенсацію в разі пошкодження житла. Ну і сюжет банальний - тусовка, вечірка, купа підлітків, розгром. Сусіди вчасно повідомили, що лихо, біжіть сюди! Дізнаємося у колег, виявляється, що вони знайомі з ним і теж розгром квартири", – зазначила вона.

Погром у квартирі, скріншот: YouTube

Зазначається, що компанія підлітків зовсім не приховує свої тусовки. Вони розміщують в Instagram відео, де п'ють, курять (і не тільки сигарети), горланять пісні. У той же час б'ють в квартирі меблі і техніку, смітять, та інше. Ріелтор намагалася розшукати родичів буйних підлітків, опублікувавши їх фото, але безуспішно.

Погром у квартирі, скріншот: YouTube

"Збитків завдали на 61 тисячу гривень. Взяли і пробили в холодильнику дірку. Звичайно, ремонту техніка тепер не підлягає, його потрібно замінити. Поліція на виклик не приїхала. Ми намагаємося боротися з Airbnb, щоб отримати компенсацію. Але після кризи цей сервіс працює не дуже добре. Всілякими бюрократичними шляхами намагається відмовити нам у виплатах", - розповів журналістам один з власників цієї ріелторської компанії Михайло Моїсеєв.

За його словами, останнім часом також з'явилися пранкери, які наймають подобово квартири і псують їх. Можуть перефарбувати стіни, шпалери, залишити на стінах або підлозі малюнки і зняти все це на відео.

"Я не знаю, навіщо вони це роблять. Викладають все в соцмережі. Їм розвага, а нам збитки", - каже Михайло.

Хто за це заплатить?

"Це якась біда. Групи молодих людей знімають хороші квартири під вечірки, дні народження. Причому вибирають непогані квартири з ремонтом в центрі Києва на вихідні. Два дні відпочивають, потім на зв'язок не виходять. Приїжджаємо, а там просто жахіття. Не тільки карнизи і фіранки обривають, пропалюють хороші дивани, матраци, меблі розбивають немов на дрова, б'ють скло. І можуть прихопити з собою плазми, мікрохвильовки, деталі від душових. Одного разу розламали унітаз. І потім спробуйте такі втрати відшкодувати господарям!", - розповідає ріелтор Лариса Ващенко.

Юристи кажуть, що єдиний спосіб боротьби з такими орендарями – це укладення офіційних договорів на оренду, щоб на руках залишилися копії документів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, українців змусять платити податки за машини і квартири: що потрібно декларувати вже в 2021.

Як повідомляв Знай.uа, карантин допоміг українкам заробити в декреті - топ-10 популярних професій для молодих мам.

Знай.uа писав, українці купили квартири більше 10 років тому і досі за них борються: як не стати заручником забудовників.