Українські захисники продовжують контролювання ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил, поки путінські окупанти дозволяють собі порушувати режим припинення вогню.
Так, за минулу добу, 4 грудня, збройні формування Російської Федерації двічі відкривали вогонь у напрямку українських позицій з артилерійських систем 122-го калібру та мінометів 120-го калібру, порушуючи домовленості досягнуті ще 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи. Про це повідомляє прес-штаб ООС в ранковому зведенні в соціальній мережі Facebook.
Читайте Знай в Google News!

"Поблизу Водяного ворог вів вогонь у напрямку українських позицій з артилерійських систем 122-го калібру та мінометів 120-го калібру. Крім того, на ділянці біля Луганського противник застосував снайперську зброю. В результаті пострілу ворожого снайпера один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав вогнепальне поранення", - йдеться в повідомленні. ООС

Ситуація на Донбасі, фото: Фейсбук / ООС

Українському воїну була надана перша медична допомога, він також був успішно евакуйований до лікувального закладу.
Від початку ж поточної доби, 5 грудня, противник вже одного разу порушив режим припинення вогню. Недалеко від населеного пункту шуми ворог вів вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї. Обстріли окупантів не становили жодної загрози здоров'ю українських захисників. Вогонь у відповідь наші воїни не відкривали.

"Про зухвалі та підступні дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців негайно було повідомлено представникам ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Українські воїни продовжують виконувати завдання за призначенням. Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою. Слава Україні!", - підсумували в повідомленні. ООС

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Нагадаємо, російські найманці на Донбасі "шпигують" українських героїв мінами: порушують не соромлячись.

Як повідомляв "Знай.ua", українські воїни потужно вдарили по зубах путінським оркам на Донбасі: бойовики рахують втрати.

Знай.ua писав, головне за ніч - побоїще депутатів, найкращі вчителі у світі-українці, "визнання" Зеленського і гречка замість валюти.